Produkt z rodzinnej pasieki - 100% naturalny. Naturalny miód pszczeli z upływem czasu zmienia płynną konsystencję w stałą (krystalizuje). Powstające kryształy często są gruboziarniste i trudne do wydobycia ze słoika. Dzięki kremowaniu miód uzyskuje kremową konsystencję i łatwo wyjmuje się go z naczynia i rozprowadza np. na pieczywie. Miód wytwarzany z nektarów różnych kwiatów, ma barwę pochodzącą od jasnozłocistej do żółtobrązowej i delikatny słodki smak. Wysokokaloryczny i lekkostrawny, wzmacnia organizm, dodaje energii i witalności. Zawiera odpowiednią dla człowieka ilość pierwiastków i enzymów korzystnie wpływających na przemianę materii i zwiększenie odporności. Miód wielokwiatowy jest polecany w chorobach alergicznych dróg oddechowych, jak astma oskrzelowa atopowa (alergenna) lub katar sienny. Miód został skremowany Kremowanie miodu polega na zmianie jego konsystencji na taką, która będzie łatwa w użytkowaniu, pozbawiając go grudek i dużych kryształów. Miód pozytywny wpływ na:
- wspiera organizm w stanach osłabienia
- ma właściwości przeciwzapalne
- pozytywnie wpływa na koncentrację
- polecany w przebiegu infekcji
- posiada właściwości lecznicze w dolegliwościach górnych dróg oddechowych
- wzmacnia układ immunologiczny
- źródłem witamin z grupy B,
Pojemność słoiczka: 1200g
Skład: 100% miód wielokwiatowy kremowany
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.